Over Ons

Er wordt gewerkt met het principe van de ‘horizontale verwijzing’. Alle kennis onder één dak is het devies van het team waarbij geavanceerde apparatuur als behandelmicroscopen en mondscanners uiterste precisie garanderen.

In de groepspraktijk zijn 10 tandartsen, 6 mondhygiënistes en 6 preventie-assistentes werkzaam, bijgestaan door een team van tandartsassistentes, receptionistes en secretaresses. Patiënten hebben binnen de praktijk hun eigen tandarts, tenzij er sprake is van pijnklachten of spoedeisende hulp, dan kunt u door een collega worden behandeld. Indien gewenst kunt u ook om uw eigen mondhygiëniste vragen.

Preventie-assistentes zijn ervaren tandartsassistentes die een aanvullende opleiding hebben gehad. Zij behandelen kinderen en volwassenen die geen ernstige afwijkingen aan hun tandvlees hebben maar wel tandsteen, aanslag en/of ontstoken tandvlees, ook wel lichte gingivitis genoemd.

De mondhygiëniste behandelt ook de hiervoor genoemde patiënten maar vooral de categorie patiënten die ernstige tandvleesafwijkingen hebben in de vorm van pockets en parodontitis. Parodontitis is een afbraakproces van het bot en het steunweefsel van de tanden en kiezen. Als dit niet of te laat wordt behandeld, kan dit leiden tot verlies van alle gebitselementen.

Bekijk team